Poslovno-proizvodni objekt Argeta

Novi poslovno-proizvodni objekt Argeta u Knegincu oblikovan je suvremenim arhitektonskim rječnikom i kao takav daje dodanu vrijednost prostoru Varaždinske županije, te postaje njezin upečatljiv znak.

Volumen se sastoji se od dva međusobno povezana dijela:

  • okruglog, cilindričnog, s glatkim pročeljem obloženim satiniranim aluminijskim panelima, u kojem se nalaze proizvodno postrojenje te visokoregalno skladište (VRS)

  • fluidno valovitog, transparentnog staklenog dijela u kojem se nalaze QA i R&D laboratoriji, uredski prostori, konferencijska dvorana, centar za posjetitelje, te panoramska etaža s parkom i drvećem.

Ovakav tretman fasade i volumena, gledan iz udaljenosti, pruža osjećaj vrlo snažne dinamičke promjene, kuća se mijenja kako se promatrač kreće. Satinirana aluminijska fasada pak reflektira sve mijene velikog nebeskog prostora s kojim se dodiruje; od sivog oblačnog do svijetlog sunčanog.

Dva dijela tvornice projektirana su u različitim visinama; proizvodno-skladišni prostor uvjetovan VRS-om visok je 20 metara, a javni, ostakljeni dio je visok 15 metara.

Naziv projekta
Poslovno proizvodni objekt Argeta
Tipologija
Poslovno-proizvodna
Lokacija
Gornji Kneginec
Klijent
Atlantic Grupa
Površina parcele
41.555 m2
Bruto površina
12.170 m2
Projektiranje
2021
Autor
Maja Tedeschi d.i.a.
Suradnici
Anita Nedić mag. arh. i Ivor Pučar mag. arh.