Studio 180 je arhitektonski ured sa sjedištem u Zagrebu.

Osnivačica Studija 180 je arhitektica Maja Tedeschi, koja je diplomirala 1989. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Za projekt rekonstrukcije i dogradnje palače iz 19. stoljeća na Gornjem Gradu u Zagrebu, 2012. godine, ušla je u najuži krug nominacija za godišnju nagradu „Bernardo Bernardi“ za područje oblikovanja i unutarnjeg uređenja.

Autorica je brojnih interijera i privatnih vila.

Na javnom natječaju 2015. godine zajedno s arhitektom Damirom Rakom osvojila je prvu nagradu za projekt Hotela Briig na Bačvicama u Splitu. Projekt je završen 2019. godine, te je osvojio nagradu BIG SEE ARCHITECTURE AWARD 2020.

Studio 180 bavi se poslovima projektiranja stambenih, turističkih i poslovnih objekata, te javnih i privatnih interijera.

Svakom zadatku pristupamo s jednakim interesom i težnjom ka stvaranju modernog, kvalitetnog i ugodnog prostora. Smatramo da svaki projekt zaslužuje detaljno promišljanje i pažnju, bez obzira na veličinu i namjenu, što na kraju rezultira najboljim mogućim rješenjem za investitora i krajnjeg korisnika.

Naša estetika je suvremena, konceptualna, snažna i istovremeno profinjena. Njome nastojimo interpretirati modernost 21. stoljeća na zasadama lokalne tradicije.

Tijekom dugogodišnjeg rada izgradile smo mrežu stručnih suradnika s područja statike, instalacija, dizajna svjetla i krajobrazne arhitekture, s kojima surađujemo na temelju uvažavanja i povjerenja.