Studio 180 je arhitektonski ured sa sjedištem u Zagrebu.

Za projekt rekonstrukcije i dogradnje palače iz 19. stoljeća na Gornjem Gradu u Zagrebu, 2012. godine ušla je u najuži krug nominacija za godišnju nagradu „Bernardo Bernardi“ za područje oblikovanja i unutarnjeg uređenja.

Arhitektica Maja Tedeschi je na javnom natječaju 2015. godine zajedno s arhitektom Damirom Rakom osvojila prvu nagradu za projekt Hotela Briig na Bačvicama u Splitu. Projekt je završen 2019. godine.

Maja Tedeschi diplomirala je 1989. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dijana Vandekar diplomirala je 2007. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dugi niz godina radila je u jednom od najvećih i najuglednijih arhitektonskih ureda u Hrvatskoj kao voditelj projekta, te sudjelovala na projektima koji su osvojili razne strukovne nagrade.

Uz Maju Tedeschi i Dijanu Vandekar, projektni tim Studija 180 čine arhitektice Ivana Ljutić, Barbara Bošković, Mateja Somek i Sandra Jančić.

Studio 180 bavi se poslovima projektiranja stambenih, turističkih i poslovnih objekata, te javnih i privatnih interijera.

Svakom zadatku pristupamo s jednakim interesom i težnjom ka stvaranju modernog, kvalitetnog i ugodnog prostora. Smatramo da svaki projekt zaslužuje detaljno promišljanje i pažnju, bez obzira na veličinu i namjenu, što na kraju rezultira najboljim mogućim rješenjem za investitora i krajnjeg korisnika.

Naša estetika je suvremena, konceptualna, snažna i istovremeno profinjena. Njome nastojimo interpretirati modernost 21. stoljeća na zasadama lokalne tradicije.

Tijekom dugogodišnjeg rada izgradile smo mrežu stručnih suradnika s područja statike, instalacija, dizajna svjetla i krajobrazne arhitekture, s kojima surađujemo na temelju uvažavanja i povjerenja.